Türk Dili - I
Derste, dilin bir milletin hayatında sosyal bir kurum olarak önemi; kültür, dil ve medeniyet arasındaki ilişki, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri ve önemi açıklanır; Türk dilinin ses, biçim, yazım ve noktalama özelliklerine dair gerekli bilgi ve beceriler kazandırılarak Türk dilini doğru ve etkili bir biçimde kullanması sağlanır.
Türk Dili - II
Derste, Türk dilinin sözcük ve cümle özellikleri açıklanır, yazılı ve sözlü anlatım türleri tanınır, okuduğunu anlama ve yorumlama bilgi ve becerisi kazandırılarak konuşma ve yazma yetenekleri geliştirilir, anlatım bozuklukları belirtilerek öğrencinin Türk dilini doğru ve etkili bir biçimde kullanması sağlanır.
Türk Dili
Derste, dilin bir milletin hayatında sosyal bir kurum olarak önemi; kültür, dil ve medeniyet arasındaki ilişki, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri ve önemi açıklanır; Türk dilinin ses, biçim, yazım, noktalama, sözcük ve cümle özellikleri belirtilir, yazılı ve sözlü anlatım türleri tanınacak, okuduğunu anlama ve yorumlama bilgi ve becerisi kazandırılarak konuşma ve yazma yetenekleri geliştirilir, öğrencinin ana dilini doğru ve etkili bir biçimde kullanması sağlanır.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I
Derste, inkılâp kavramı Türk inkılap tarihine ilişkin detaylar üzerinden açıklanacak, Türk modernleşmesine ilişkin hususlar ve Milli Mücadele Dönemi olayları öğrencilere aktarılır. Öğrencinin geniş bir toplumsal ve kültürel perspektife sahip olması ve olayları bir bütün olarak kavrama becerilerini geliştirmesi sağlanır.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II
Derste, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan itibaren yaşamış olduğu köklü değişim ve gelişim süreci üzerinde durulur. Bu bağlamda 1923-1980 yılları arasında Türk iç ve dış politikadaki siyasi olayların detayları açıklanır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin küresel gelişmeler karşısında sergilediği duruşu analiz eder. Öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaşadığı ve yaşayacağı iç ve dış olaylar karşısında milli birlik beraberlik ve ülkenin temel özellikleri kapsamında çağdaş medeniyet zihniyeti içerisinde düşünme ve tetkik etme becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Derste, inkılâp kavramı Türk inkılap tarihine ilişkin detaylar üzerinden açıklanacak, Türk modernleşmesine ilişkin hususlar ve Milli Mücadele Dönemi olayları öğrencilere aktarılır. Öğrencinin geniş bir toplumsal ve kültürel perspektife sahip olması ve olayları bir bütün olarak kavrama becerilerini geliştirmesi sağlanır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan itibaren yaşamış olduğu köklü değişim ve gelişim süreci anlatılacaktır. Bu bağlamda 1923-1980 yılları arasında Türk iç ve dış politikadaki siyasi olayların detayları açıklanır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin küresel gelişmeler karşısında sergilediği duruşu aktarılır. Öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaşadığı ve yaşayacağı iç ve dış olaylar karşısında milli birlik beraberlik ve ülkenin temel özellikleri kapsamında çağdaş medeniyet zihniyeti içerisinde düşünme ve analiz yapma becerilerinin geliştirmesi sağlanır.
Yabancı Dil - I
Bu derste öğrencilerin temel düzeyde İngilizce dil bilgisi, kelime dağarcığı, okuma-anlama, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte; ayrıca dilin günlük hayattaki kullanımı pratik alıştırmalarla desteklenmektedir.
Yabancı Dil - II
Bu derste öğrencilerin temel düzeyde İngilizce dil bilgisi, kelime dağarcığı, okuma-anlama, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte; ayrıca dilin günlük hayattaki kullanımı pratik alıştırmalarla desteklenmektedir.
Yabancı Dil
Bu derste öğrencilerin temel düzeyde İngilizce dil bilgisi, kelime dağarcığı, okuma-anlama, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte; ayrıca dilin günlük hayattaki kullanımı pratik alıştırmalarla desteklenmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği
Bu ders öğrencilerin, iş kazaları ve meslek hastalıkları nedenlerini, iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmaya yönelik bilgi ve beceri edinerek iş yerinde güvenlik önlemlerini tespit edebilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı konusunda bilgi edinerek iş yerindeki uygulamalarla değerlendirilebilmesini amaçlar.
Temel Bilgi Teknolojileri
Dersin amacı bilgi teknolojisi kavramlarının temel anlatımını sunmak, bilgisayar sistemi donanım ve yazılım bileşenlerini tanıtmak, bilişim sistemlerinde kullanılan temel terimleri öğretmektir. Bilgisayarın hayatımızdaki yeri ve etkisi, uygulama alanları ve bu alanlara uyumlaştırması incelenmektedir. Ders ayrıca öğrencilerimizin programlarına uygun olarak farklı uygulama programlarını kullanarak pratik deneyler sunmaktadır. İşletim Sistemleri, Ofis yazılımları ile bilgi güvenliği konularını içermektedir. Buradaki hedef öğrencilerin bu programların amacı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmasıdır.
Milli İrade ve Demokrasi
Bu ders demokrasi teorilerinin, darbeler tarihinin ve 15 Temmuz olaylarının bilimsel açıdan değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerin darbeleri sebepleri ile iyi anlayıp tahlil etmeleri, demokrasi bilinci geliştirmeleri ve demokrasiye sahip çıkmaları için gerekli donanıma sahip olmaları istenmektedir.
Gönüllülük Çalışmaları Dersleri
Öğrencilerin toplumla iletişime geçmelerini, toplumsal sorunlarla ilgilenmelerini ve toplumsal sorunlara çözüm önerileri düşünmelerini sağlamak amacıyla verilen derslerin genel adıdır.
Gönüllülük Çalışmaları Dersleri Usul ve Esaslar için Tıklayınız