Zorunlu Ortak Yabancı Dil I-II (İngilizce I-II) ve Temel Bilgi Teknolojileri Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Muafiyet Sınavı 

Sınav Tarihi:  21 Eylül 2022 Çarşamba 

Sınav Saati: 10.00 

Sınav Yeri : Sınav yüz yüze yapılacaktır. Her öğrenci sınava kendi biriminde girecektir. 


Muafiyet Sınavı; Üniversitemiz Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz için “Yabancı Dil I-II (İngilizce I-II)” ile “Temel Bilgi Teknolojileri” dersleri için yapılacaktır. Muafiyet Sınavı başvuruları elektronik ortamda muafiyet.hitit.edu.tr web sitemiz üzerinden yapılacak olup sınava katılmak isteyen öğrenciler 18 Eylül 2022 saat 17.00 a kadar elektronik formu doldurmaları gerekmektedir.

NOT:  

1. Muafiyet Sınavı tek oturumda yapılacaktır; her iki dersin sınav süresi 40'ar dakika olup, toplam süre 80 dakikadır. Sınava katılmak zorunlu olmayıp; sınava katılan öğrenciler başarılı oldukları takdirde adı geçen derslerden muaf olacaklardır. (Öğrenciler isterlerse her iki dersin muafiyet sınavına katılabilirler.)

2. Her öğrenci kendi Fakülte veya Meslek Yüksekokulunda sınava girecektir.

Sınava Kimler Başvurabilir?

1. Daha önce kaydını dondurup, öğrenimlerine bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler sınava başvurabilir.

2. 2022 YKS ile üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrenciler ve İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık sınıfını, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İngilizce Hazırlık sınıfını ve Uluslarası İlişkiler İngilizce Hazırlık sınıfını geçmiş 2021 girişli 1. Sınıf öğrenciler sınava başvuru yapabilirler.

Sınava Kimler Başvuramaz?

1. İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencileri sınava başvuramazlar.

2. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İngilizce Bölümü ve Uluslarası İlişkiler İngilizce Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencileri sınava başvuramazlar. 



SINAVA BAŞVUR



HIZLI ERİŞİM