2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ek Kontenjandan Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Muafiyet Sınavı Duyurusu

Sınav Tarihi:  13 Ekim 2022 Perşembe 

Sınav Saati: 10.00 

Sınav Yeri : Sınav yüz yüze yapılacaktır. Sınav yerleri duyurusu bu sayfadan yayınlanacaktır.


Muafiyet Sınavı; Üniversitemiz Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına ek kontenjandan kayıt yaptıran öğrencilerimiz için “Yabancı Dil I-II (İngilizce I-II)” ile “Temel Bilgi Teknolojileri” derslerinden yapılacaktır. Muafiyet Sınavı başvuruları elektronik ortamda muafiyet.hitit.edu.tr web sitemiz üzerinden yapılacak olup sınava katılmak isteyen EK KONTENJANDAN KAYIT YAPTIRAN öğrenciler 09 Ekim 2022 Pazar saat 23.59 a kadar elektronik formu doldurmaları gerekmektedir.

NOT:  

1. Muafiyet Sınavı tek oturumda yapılacak olup; her iki dersin sınavı 40 ar dakika olup, toplam süre 80 dakikadır. Sınava katılmak zorunlu olmayıp; sınava katılan öğrenciler başarılı oldukları takdirde adı geçen derslerden muaf olacaklardır. (Öğrenciler isterlerse her iki dersin muafiyet sınavına katılabilirler.)

2. Sınav yerleri ile ilgili bilgilendirme bu sayfa üzerinden yapılacaktır.


Sınava Kimler Başvurabilir?

Sadece 2022 YKS Ek Kontenjan yerleştirmeleri ile üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler başvurabilir.


Sınava Kimler Başvuramaz?

1. İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencileri sınava başvuramazlar.

2. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İngilizce Bölümü ve Uluslarası İlişkiler İngilizce Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencileri sınava başvuramazlar. 

3. 21 Eylül 2022 tarihinde yapılan Muafiyet Sınavına başvuranlar-başvurmayanlar bu sınava giremezler.



SINAVA BAŞVUR



HIZLI ERİŞİM